Pannon Élmény

Hímző szakkör indul Horvátlövőn

Hímző szakkör

Január hónapban hímző szakkör indul Horvátlövőn, az eseményről a szervezőt, Varga Brigitta beszélt:

„A hímzőszakkör indításának lehetőségét a Nemzeti Művelődési Intézetnek köszönhetjük, hiszen az általuk létrehozott „A szakkör” -ön keresztül volt lehetőségünk pályázatot benyújtani, így a szakkörhöz szükséges eszközöket és alapanyagokat is a Nemzeti Művelődési Intézet állta, melyet 2021. november 23-án és 25-én tudtunk átvenni a jáki művelődési központban. A szervezés és tervezés nagyon gyorsan jött, hiszen egyik pillanatról a másikra kellett tulajdonképpen a falu lakossága helyett dönteni, hogy melyik az a tevékenység, elfoglaltság, amelyet a falu nagy része szívesen csinál. Lehetőségünk volt 6 szakkör közül választani, a választásunk végül a hímzésre esett. A szakkör iránti érdeklődés az elején egy kicsit nehézkesen indult be, talán sokunk számára egy kicsit furcsa is volt a helyzet, de a minimum 5 fős létszám összejött, az eddigi jelentkezők száma 7 fő, de természetesen a jövőben akárki tud még majd csatlakozni a szakkörhöz. A résztvevők között van olyan is, aki a nagymama, dédnagymama félbehagyott alkotásait hozza majd el a foglalkozásra, és első körben ezeket szeretnék majd befejezni.
A szakkört egyáltalán nem mondanám korosztályfüggőnek, hiszen a jelentkezők között van általános iskolás gyerek is, mellette pedig közép- és idősebb korosztályból is vannak jelentkezők, akik szívesen tanulnák meg a hímzés rejtelmeit.”

További
hírek

Programok

Vas Népe Online

Vas megye online portálja, friss információkkal, fotósorozatokkal, videókkal. Sok sport, autók, receptek és hír minden mennyiségben.

vasivizeken.hu

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászati portálja, hírek, halasítások, horgászversenyek, rendezvények, halfogások.

Szombathely -és térségének híreit, eseményeit mutatja be színes programajánlókkal, riportokkal, tudósításokkal.

Élmények

orseginemzetipark.hu

Bemutatóhelyek, tanösvények, szállásajánlatok.​

termeszetjaro.hu

Túraötletek, terepfutás, kirándulóhelyek, Kéktúra, kerékpáros túrák.

visitvas.hu

Fedezd fel a térség és Vas megyei ízeit, tervezd meg az utazásod!​

vasmegye.hu​

Tudnivalók, információk Vas megyéről. Fejlesztések, hírek, turizmus.