Pannon Élmény

Interjú Dőrei Attilával

Halas Napi rendezvény Vaskeresztesen
Halas Napi rendezvény Vaskeresztesen

Csokigyáros édességosztás, lufihajtogatás, ugrálóvár, arcfestés, tűzzsonglőr show. Csak néhányat említünk azokból a programokból, amik (nem csak) a legkisebbeket várják a Pinka-völgyi Halas Napon.

A Lángoló Leguánok csapattagjával Dőrei Attilával beszélgettünk.

– A Lángoló Leguánok csapata évek óta a rendezvényünkre kilátogató legkisebb vendégeinknek biztosít érdekes programokat. Mire számíthatnak az idén július 13-án Vaskeresztesre látogató gyerekek?
– A Lángoló Leguánok csapata az eddigi évekhez képest ebben az évben nem csak a jól megszokott programokat – mint például lufihajtogatás, arcfestés, ugrálóvár – hozza el a rendezvényre, hanem 2 új műsorral is kedveskedik. Az egyik újdonság a Csokigyáros édesség osztó show műsor, ami alkalmával hozzávetőlegesen 7 kg édesség kerül kiosztásra a gyerekek legnagyobb örömére. A másik amit hozunk, az a legnépszerűbb Tűzzsonglőr műsorunk, a (Ne)Játssz a Tűzzel Interaktív Tűzzsonglőr műsor. Ebben a produkcióban interaktívan bevonjuk a gyerekeket.

– Este egy tűzzsonglőr műsort is bemutatnak a halas nap közönségének. Mióta „játszanak a tűzzel”?
– Csapatunk 2003-ban alakult azóta megszámlálhatatlanul sok alkalommal szórakoztattuk már a nagyérdemű közönséget. A mai műsorunkat 2009-ben találtuk ki, ami Magyarországon körülbelül 2019-ig egyedülálló volt. Ezt követően már néhány csapat is kedvet kapott hasonló műsor előadásához, ami roppant nagy megtiszteltetés számunkra, hiszen ezek szerint sikerült egy olyan előadást letenni az asztalra, amit más csapatoknak érdemes lemásolnia.

– A mai kor gyermekei már belenőnek a számítástechnikai eszközök világába. Nehezebb ma egy rendezvényen őket szórakoztatni, mint tíz, tizenöt évvel ezelőtt?
– 2003 óta vagyok színpadon, a legkülönfélébb rendezvényeken. Legyen szó falunapról, céges rendezvényről, családi napról, szülinapi buliról, mindenütt az a tapasztalatom, hogy a gyermekek imádják a műsorokat. Nem gondolom, hogy nehezebb lenne szórakoztatni őket. Persze azért haladni kell a korral és érdemes a műsorba egy-egy olyan geget vagy viccet beletenni, ami már inkább a felnőtteknek szól, mint a gyerekeknek, mivel a gyerekek hamarabb érnek, mint 10-15 évvel ezelőtt, de ez egy cseppet sem probléma. Amit nehéz volt megszoknom, az a 10-16 éves gyerekek kezében tartott telefon. Szeretem, ha videó felvétel készül rólam, de attól félek, hogy emiatt abban a 20 percben lemaradnak valami fontos jelenetről, amíg ők a telefonnal kameráznak.

– A halas napra látogatnak, így megkerülhetetlen a kérdés: van-e a csapatban horgász, szeretnek-e vízpartra járni, illetve volt-e valamilyen emlékezetes vizes/horgászos élményük?
– Mi az hogy! Amikor felvetted velem telefonon a kapcsolatot, akkor éppen horgásztunk, ezért nem tudtam három napig érdemben reagálni a feltett kérdésekre. A horgászat számomra szent és sérthetetlen, olyankor nem dolgozom. Valami érdekes sztori? Valamelyik évben a Tatai Derítő-tavon horgásztunk, amikor megpróbáltunk bemenni csónakkal, hogy beetessünk. Csakhogy hirtelen feltámadt a szél és a két evezőből az egyik disszidált a tóba. Ennek következtében a szél végigfújt bennünket 4-5 stégen keresztül, miközben mindenki szerelékét sikeresen összeszedtük. Ez nagyon sok dühös horgászt jelentett, de szerencsére volt elég házi pálinkánk, hogy mindenkitől bocsánatot kérhessünk… Többször is.

A X. Pinka-Völgyi Halas Nap minden programja ingyenes!

Részletes információ: https://vasivizeken.hu/hu/hirek/uennepeljuek-egyuett-a-x-pinka-voelgyi-halas-napot

Gyertek el, horgásszunk, főzzünk és szórakozzunk együtt 2024. július 13-án Vaskeresztesen! Várunk mindenkit szeretettel!

További
hírek

Programok

Vas Népe Online

Vas megye online portálja, friss információkkal, fotósorozatokkal, videókkal. Sok sport, autók, receptek és hír minden mennyiségben.

vasivizeken.hu

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászati portálja, hírek, halasítások, horgászversenyek, rendezvények, halfogások.

Szombathely -és térségének híreit, eseményeit mutatja be színes programajánlókkal, riportokkal, tudósításokkal.

Élmények

orseginemzetipark.hu

Bemutatóhelyek, tanösvények, szállásajánlatok.​

termeszetjaro.hu

Túraötletek, terepfutás, kirándulóhelyek, Kéktúra, kerékpáros túrák.

visitvas.hu

Fedezd fel a térség és Vas megyei ízeit, tervezd meg az utazásod!​

vasmegye.hu​

Tudnivalók, információk Vas megyéről. Fejlesztések, hírek, turizmus.