Pannon Élmény

Interjú Sövegjártó Áronnal

VERSmindenÁRON
VERSmindenÁRON

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár tizedik alkalommal hívja és várja a horgászat, a halételek szerelmeseit, a családokat és minden érdeklődőt a Pinka-Völgyi Halas Napra, Vaskeresztesre.
A jubileumi Pinka-Völgyi Halas Napon önálló estjével, a „Vers mindenÁron”-al lép fel Sövegjártó Áron, akit szerepeiről, önálló estjeiről, színházról kérdeztünk, melyet az alábbi rövid kis interjúban olvashatnak.

– 2003 óta „színházi ember”, kreatív alkotó, amiből megszületett a Vers mindenÁron produkció. Mennyiben más egyedül uralni a színpadot, mind egy csapat részeként eljátszani a Liliomfit, vagy Mariust a Nyomorultakból?
– A színészet egyszerre csapatmunka és egyszerre egyéni „sport”. Noha remek művészkollégáim voltak és vannak, de azért én mindig szerettem középen állni és a főszerepeket eljátszani. Itt az önálló estemen aztán nincs is lehetőségem másokra támaszkodni, csak magamra, ezért úgy gondolom, hogy nehezebb dolog egy 2 felvonásos önálló estet végigvinni, mint bármelyik főszerepet eljátszani. Nagyobb a felelősség, nagyobb a tét, ezek ellenére, vagy talán pont ezért, nagyon szeretem.

– Számos színházban és darabban láthatta a közönség. Játszik most is valahol?
– Jelenleg a Madách Színházban játszom 2 darabban és még láthat a közönség a Gergely Theater, azaz Gergely Róbert színházában is.

– TikTok csatornáját 116 ezren követik, ahol szaval Romhányit, fordít le „szabadon” többek közt Village People dalt, és mond el verset kérésre, egy feleségnek címezve. Miből meríti ezt a végtelen sokszínűséget?
– Alapvetően szeretem a sokszínűséget, a színészetemre is azt szokták mondani, hogy sokrétű, százszínű és széles skálán mozog, mégis én igazi klasszikus, régimódi színésznek tartom magam, akinek kötelessége, hogy a telefonkönyvet is izgalmasan mondja el.

– Büszkélkedhet többek közt Kabos Gyula díjjal, megkapta az Arany Kotta díjat, és 2016-ban a Legjobb színész díját is. Melyik elismerés a legkedvesebb a szívének?
– Talán az Arany Kotta díj, mert azt olyan ügyesen megszervezték, hogy abszolút nem tudtam róla, az egyik előadás végén tapsrendnél ott volt a bizottság és átnyújtották a díjat. Nagy meglepetés és öröm volt.

– A Halas Napon a VERSmindenÁRON produkcióval lép fel. Mire számíthat ezzel kapcsolatban a közönség?
– A VERSmindenÁRON produkció egy one-man-show, azaz én magam vagyok az előadás, a termék. Mindenképp humoros oldalról fogom megközelíteni az irodalmat és lesznek klasszikus versek, könnyed dalszöveg átdolgozások, dalra is fakadok és lesznek kifejezetten halhoz, horgászathoz kapcsolódó témák is. Az egész nagyon interaktív, úgyhogy a közönség nem fog tétlenül ülni, hanem a részese lesz az előadásnak.

– Ha már Halas Napra jön, meg kell kérdeznem: melyik halétel a kedvence, amire azt mondja: bármikor szívesen látja a tányérján?
– Nagyon szeretek minden „tengeri herkentyűt”, imádom a halakat, a halászlé pedig kifejezetten a kedvencem. Azt hiszem egy jó magyar pontynak nincs párja. Várom már a találkozást a halakkal is, de legfőképp a közönséggel.

VERSmindenÁRON

További
hírek

Programok

Vas Népe Online

Vas megye online portálja, friss információkkal, fotósorozatokkal, videókkal. Sok sport, autók, receptek és hír minden mennyiségben.

vasivizeken.hu

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászati portálja, hírek, halasítások, horgászversenyek, rendezvények, halfogások.

Szombathely -és térségének híreit, eseményeit mutatja be színes programajánlókkal, riportokkal, tudósításokkal.

Élmények

orseginemzetipark.hu

Bemutatóhelyek, tanösvények, szállásajánlatok.​

termeszetjaro.hu

Túraötletek, terepfutás, kirándulóhelyek, Kéktúra, kerékpáros túrák.

visitvas.hu

Fedezd fel a térség és Vas megyei ízeit, tervezd meg az utazásod!​

vasmegye.hu​

Tudnivalók, információk Vas megyéről. Fejlesztések, hírek, turizmus.