Pannon Élmény

Ungaresca Táncegyüttes, újonnan betelepülők köszöntése – Közösségi délután Sorkikápolnán

Július 23-án került megrendezésre Sorkikápolnán a közösségi délután. A faluház mellett felállított sátorban már délután gyülekeztek az érdeklődők. Lévén a község egy kistelepülés, így lehetőség adódott arra, hogy a hirtelen zordra forduló időjárás miatt picit későbbre időzítsék a szervezők a kezdést. Miután megtelt a sátor, és túl voltunk a hirtelen záporon, Szűcs Tomi játszott nekünk rock klasszikusokat dobon. A fiatal zenész Nemeskoltáról érkezett, és igazán érezte a ritmust, kiválóan melegítette be az egybegyűlteket.

Ekkor már három kondérban főtt a finom étel, állt az ugrálóvár, és készültek a szebbnél szebb festések a gyerekek arcára, kezére. A Gyanógeregyei Színjátszó Csoport, mint megtudtuk, nem először vendégeskedik a faluban, már máskor is remek hangulatot varázsolt a színpadra, nem volt ez most sem másként. A kórházi paródia után egy két szereplős párbeszédet is előadtak, aminek fordulatain jókat derült a közönség.

A sorokpolányi Szivárvány Asszonyklub porolta ki ezek után a színpadot, remek táncukat hatalmas tapssal jutalmazták az érdeklődők, akik erre már csurig megtöltötték a sátrat. Az ő táncukat is tánc követte: az Ungaresca Táncegyüttes táncosait láthattuk a színpadon. Ezt a táncegyüttest 1955-ben a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákjai alapítottak, és úgy hisszük, senkinek nem kell bemutatni őket a megyében, de talán az országban sem. A megye vezető együttesének tagjai, ahogy mindig, most is őszinte örömmel táncoltak a színpadon.

A műsor első fele után Mező Gábor köszöntötte a megjelenteket. Rámutatott arra, hogy 2019 után nem tudtak még ilyen közösségi délután szervezni, azóta ez az első ilyen alkalom. „Ennyi embert nem tudom, hogy láttam-e együtt Sorkikápolnán közösségi napon, vagy falunapon. Az, hogy ekkora sátrat megtöltsünk, és ekkora az érdeklődés rendezvényünk iránt, nagy boldogsággal tölt el. A mai nap is mutatja, hogy a munkába fektetett energiánk nem volt hiábavaló, a közösség összehozása mindent megér.” – mondta el Mező Gábor polgármester, majd megköszönte a tombola felajánlásokat a faluban, illetve a környező településen élőknek, illetve azoknak is köszönetet mondott, akik a kondér mellett állva azon fáradoznak, hogy mindenkinek finom étel kerüljön a tányérjába vacsorára. „Sorkikápolnát egyre többen ismerik, nagyon aktívak már a közösségi oldalaink, és aktív lett maga a település is. Boldog vagyok, hogy ebben a három évben ilyen szintre tudtunk fejlődni, hogy ilyen színpadon állhatok, és ilyen rendezvényt tudtunk szervezni. Mindenhol elmondom – és sajnos eddig ekkora közönség előtt még nem volt erre alkalmam – hogy nagyon különleges, és segítőkész képviselőtestület áll mögöttem. Ha bárkinek szólok, azonnal jön, és segít, nélkülük biztosan nem lennénk ilyen eredményekre képesek. Köszönöm áldozatos munkájukat: ez a csapat jó így, ez többször is bebizonyosodott. Remélem, hogy még sokáig együtt tudunk dolgozni településünkért” – mondta el Mező Gábor, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt a nap hátralévő részére.

A továbbiakban a polgármester emléklappal köszönte meg az itt fellépőknek a műsorukat, majd a 2019 után faluba költözött családoknak adott át emléklapot.

Ezek után Sorkikápolna Közösségi és Kulturális Alapítványa Biczó Krisztiánnal, az Önkéntes tűzoltóság elnökével együtt Mező Gábor részére egy üveg emlékplakettet adott át, Sorkikápolna településen végzett kiemelkedő értékteremtő, és közösségi munkáját megköszönve.

Sajnos a nap hátralévő részére nem maradhattunk, pedig a kondérok mellől már remek illatot érezhettünk, és a további program is maradásra szólított volna. Remek nap volt ez Sorkikápolnán, ahol a gyerekek szórakoztatására is gondoltak: a lufihajtogatás, pónilovaglás igazán népszerű volt. Láthattuk: nem kell ahhoz nagyváros, hogy színvonalas műsorral tudjanak szórakoztatni, erre ez a nap igazi példa volt.

Az eseményről készült fotógaléria itt megtekinthető:

https://pannonelmeny.hu/kepek/sorkikapolna-kozossegi-delutan/

Fotók és írás: Nagy Georgina

Projektgazda: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége – 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz.

www.vasivizeken.hu

A rendezvény beszámoló a VP6-19.2.1.-69-8.1.2-17 számú felhívás keretében megvalósításra kerülő, Helyi értékek és élmények promóciója a Pannon Térségfejlesztő Egyesület területén című projekt (Projektazonosító: 3007530679) keretében jött létre.

További
tudósítások