Pannon Élmény

Idén is színes programok és finom halételek lesznek a Pinka-völgyi Halas napon

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Pinka-Völgyi Halas Nap Vaskeresztesen, az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban 2022. július 9-én szombaton.

A szervezők, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége fontosnak tartja, hogy ez a nap a horgászat, a halételek iránt érdeklődő közönségé, a családoké lehessen.

Ebben az évben is megrendezésre kerül a barátságos horgászverseny, majd a családok, baráti társaságok részvételével jobbnál jobb ételek készülnek a halétel készítő versenyen. Idén a gasztronómia szerelmeseinek igazi kuriózummal készülnek a szervezők: a Halimádók konyhája főzőshow vendégeskedik a rendezvényen, ahol Andrejszky Zoltán fog főzni.

A halétel kóstolási palettán új elem lesz a Panarini cég által forgalmazott halbász kolbász, ami ehető juhbélbe töltött, egyedi termékújdonság, 90% feletti halhús tartalommal rendelkezik. Egyik fő alkotóeleme a cég saját nevelésű keszthelyi tokhala, ami a halak csúcskategóriájába tartozik. A főzőcsapatok háza táján minden évben remek a hangulat, a tálalás után szívesen látják az érdeklődőket egy kis kóstolóra.

Az Alpesi Fogadó rendezvényterében a Szentpéterfai HKD Gradisce tánccsoport lép fel délután, ezt követően a Vaskeresztesi hagyományőrzők műsorát láthatjuk. A köszöntések, ünnepélyes eredményhirdetés után a legkisebbek gyülekezhetnek a színpad előtt, hiszen fellép az Alma együttes. A fülbemászó slágereket a legkisebb rajongók szüleikkel együtt énekelhetik a zenekarral. A gyerekeket délután lufi kánaán, csúszdás légvár, halas gyermekjátékok, arcfestés és bohócműsor is várja.A horgászat iránt érdeklődők a Tacklebait horgászati bemutatón leshetnek el újabb technikákat és ismerkedhetnek meg a cég kiváló termékeivel. A rendezvényen a Mittl pincészet jóvoltából borkóstoló is lesz.  A halételek kóstolására ötszáz forint hozzájárulás megfizetésével lesz lehetőség: az érdeklődők halászlevet, sült halat, halburgert és halbászt kóstolhatnak.

Az esti tombolasorsoláson az idei évben is értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. A napot a Žgano együttes koncertje zárja. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége minden érdeklődőt szeretettel vár ingyenes programjain. Részletes információ és nevezés a www.vasivizeken.hu oldalon és 06-94-506-835-ös telefonszámon!  Horgásszunk, főzzünk, szórakozzunk együtt 2022. július 09-én Vaskeresztesen!

Horgászverseny kiírása és az on-line nevezés elérhető itt:

-Hobbi kategória >>>

 -Ifjúsági kategória>>>

– Versenyző kategória >>>

További
hírek

Programok

Vas Népe Online

Vas megye online portálja, friss információkkal, fotósorozatokkal, videókkal. Sok sport, autók, receptek és hír minden mennyiségben.

vasivizeken.hu

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászati portálja, hírek, halasítások, horgászversenyek, rendezvények, halfogások.

Szombathely -és térségének híreit, eseményeit mutatja be színes programajánlókkal, riportokkal, tudósításokkal.

Élmények

orseginemzetipark.hu

Bemutatóhelyek, tanösvények, szállásajánlatok.​

termeszetjaro.hu

Túraötletek, terepfutás, kirándulóhelyek, Kéktúra, kerékpáros túrák.

visitvas.hu

Fedezd fel a térség és Vas megyei ízeit, tervezd meg az utazásod!​

vasmegye.hu​

Tudnivalók, információk Vas megyéről. Fejlesztések, hírek, turizmus.